PROHACCP - produkty wykrywalne, produkty HACCP


2 PLAN BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI – HACCP

WYMÓG PODSTAWOWY
Przedsiębiorstwo musi posiadać w pełni wdrożony iskuteczny plan bezpieczeństwa żywności oparty na zasadach HACCP określonych w Kodeksie żywnościowym.

  1. ZESPÓŁ DS BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI HACCP – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 1
    • (Propozycje: 0)
  2. PROGRAMY WARUNKÓW WSTĘPNYCH
    • (Propozycje: 0)
  3. OPIS PRODUKTU – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 2
    • (Propozycje: 0)
  4. OKREŚLENIE ZAMIERZONEGO ZASTOSOWANIA – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 3
    • (Propozycje: 0)
  5. OPRACOWANIE SCHEMATU PRZEBIEGU PROCESU – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 4
    • (Propozycje: 0)
  6. WERYFIKACJA SCHEMATU PRZEBIEGU – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 5
    • (Propozycje: 0)
  7. LISTA WSZYSTKICH POTENCJALNYCH ZAGROŻEŃ ZWIĄZANYCH Z POSZCZEGÓLNYMI ETAPAMI PROCESU, ANALIZA ZAGROŻEŃ I UWZGLĘDNIENIE ŚRODKÓW KONTROLI ZIDENTYFIKOWANYCH ZAGROŻEŃ – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 6, REGUŁA 1
    • (Propozycje: 0)
  8. OKREŚLENIE KRYTYCZNYCH PUNKTÓW KONTROLI (CCP) – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 7, REGUŁA 2
    • (Propozycje: 0)
  9. USTALENIE KRYTYCZNYCH LIMITÓW DLA KAŻDEGO PUNKTU CCP – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 8, REGUŁA 3
    • (Propozycje: 0)
  10. USTALENIE SYSTEMU MONITOROWANIA KAŻDEGO PUNKTU CCP – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 9, REGUŁA 4
    • (Propozycje: 0)
  11. USTALENIE PLANU DZIAŁAŃ NAPRAWCZYCH – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 10, REGUŁA 5
    • (Propozycje: 0)
  12. USTALENIE PROCEDUR WERYFIKACJI – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 11, REGUŁA 6
    • (Propozycje: 0)
  13. DOKUMENTACJA HACCP I EWIDENCJONOWANIE – KODEKS ŻYWNOŚCIOWY ETAP 12, REGUŁA 7
    • (Propozycje: 0)
  14. REWIZJA PLANU HACCP
    • (Propozycje: 0)


Produkty wykrywalne testowane na wykrywaczach firmy LOMA loma logo